Категории

Apple најави нови алатки за лицата со попреченост

Од Apple најавија дека почнуваат да воведуваат нови функционалности за лицата со посебни потреби.

Со овие функции ќе се подобри визуелната и говорната пристапност.

Овие алатки се очекуваат да се во функција на iPhone, iPad и Mac.

Алатките се изградени од повратни информации од лица со посебни потреби.

Прегледи:
44
Ознаки:
· ·
Објавено на:
16.05.2023