Астро совети за огнените знаци: Како Овен, Лав и Стрелец да го зачуваат своето здравје

Со помош на астрологијата е можно да се одредат периодите во кои движењето на планетата може да ја наруши рамнотежата и да и го отвори патот на болеста. Ова рано предупредување може да ве поттикне да направите долгорочен медицински преглед или да се грижите за вашето здравје на време.


Членовите на огнените знаци се главно во добро здравје и имаат многу витална енергија. Кога нивната енергија е нарушена со прекумерна стимулација, тие ќе бидат нетрпеливи или лути. Ако оваа тензија не излезе, и е потисната, може да се појави воспаление, формирање на чиреви или проблеми со срцето.

Овен

Продорната енергија на Овенот, што ги прави членовите на овој знак бестрашно да напредуваат и да го потврдат идентитетот, ја симболизираат главата и лицето. Телото ќе реагира на главоболка, мигрена и разни воспалителни процеси, како што се забоболка, инфекции на уво, синузитис или акни. Можно оштетување на видот или повреда на главата.

За доброто здравје ќе придонесат  конкурентни спортови, бидејќи тие се ослободени од тензии. Се препорачува пливање, како и одење во сауна и масажа.

Лав

Не залудно вели дека Лавот е храбар и срдечен. Астролошката анатомија, исто така, го поврзува со срцето, но и со ‘рбетот. Ако сигурен и авторитетен Лав нема потребното внимание и простор каде што може да блесне, нерамнотежата ќе се одрази на болки во грбот, циркулаторни нарушувања, анемија или летаргија.

Срцето, најчувствителниот орган, треба да се чува си умерени спортски активности, без екстремен стрес, кој исто така придонесува за ‘рбетот.

Стрелец

Немирниот Стрелец, неуморно трага кон проширување на хоризонтите, кои се поврзани со црниот дроб, колковите и бутовите, делови од телото задолжени за движење. Стрелецот има силно здравје, а помалите физички проблеми во голема мера ги игнорира. Често тој страда од ишијас и може да има проблеми со колковите.

Неговиот хедонизам, или тенденцијата на прекумерно конзумирање на храна, може да го оптоваруваат црниот дроб, па затоа се потребни повремени програми за детоксикација. Има тенденции кон дебелеење, па затоа не смее да ја игнорира физичката активност.
Коментари

[fbcomments]