Категории

Банката којашто беше поддршка на повеќето американски стартапи пропадна

Комерцијалната банка SVB (Silicon Valley Bank) со седиште во Калифорнија, пропадна на 10 март 2023 година. Оваа банка им даваше услуги на околу половина од американските стартапи.

Клиентите на банката ги добиваат парите назад благодарение на Федералната компанија за осигурување депозити. Ова беше голем и неочекуван шок за многумина од бизнисмените, сепак сите се трудат да гледаат од позитивна точка.

Прегледи:
74
Објавено на:
21.03.2023