Категории

Барем еднаш кажи си на себеси – Што ако всушност сѐ тргне во вистинска насока

Наместо тагата, одлучи да бидеш возбуден за животот.
Секогаш кога ќе се почувствуваш исплашено, бесно или тажно, знај дека тоа не е вистинската насока на животот, наместо тоа, промени ги тие негативни чувства во возбуда.

Кажи си на себеси: „Јас сум возбуден и го чекам денот кога ова ќе помине“, „го исчекувам денот кога ќе бидам на подобро место од сега“ или „возбуден сум за денот кога нештата ќе бидат поведри“.

Наместо да дозволиш проблемите да тлеат во тебе, започни да гледаш кон твојата блескава иднина.
Мисли на сите добри нешта кои можат да ти се случат. Што ако на крајот се испадне добро? Што ако на крајот се биде во ред?
Почни да мислиш на тоа, и тоа ќе го добиеш.

Прегледи:
142
Објавено на:
10.11.2020