Категории

Бесквасниот леб е „чувар“ на вашето здравје. Погледнете зошто!

Доколку сакате преку консумирањето на леб да го извлечете максимумот за вашето здравје, тогаш редовно во исхраната внесете го бесквасниот леб.

Зошто бесквасниот леб е вистинскиот избор?

Лебот без квасец не е изум на модерната цивилизација и не станува збор за мода или тренд. Пред се тој претставува одговор на барањето за враќање на здравиот начин на живот и грижата за здравјето на семејството. Многубројни спроведени истражувања говорат за тоа дека основна причина за настанување на малигните заболувања е создавањето наслаги ѕидовите од цревата кои го попречуваат нивното нормално работење.

Тие наслаги, меѓу другото се создаваат од високо ферментирана храна во која спаѓа и белото брашно. Белото брашно во комбинација со квасец создава смеса која се лепи за цревата како малтер и ја спречува апсорпцијата на хранливи материи. Тоа допринесува и до создавање на нерамнотежа и дебелеење.

За среќа, кај нас постои место каде што се произведува вкусен и тазе бесквасен леб. Corner Bakery ви го претставува лебот без квасец кој е совршен додаток на вашата трпеза, а воедно чувар на вашето здравје и метаболизам.


Покрај бесквасниот леб, во Corner Bakery ќе ги најдете сите видови на леб и бели печива. Нутритиво, екстра бел леб со сусам, чиабата леб, селски леб се само дел од тазе замесените лебови кои ги красат полиците на Тинекс маркетите. Изберете го омилениот леб и посетете го најблискиот Тинекс маркет за да уживате во неговиот вкус во комбинација со омилениот оброк.

Секогаш избирајте свежи, вкусни и крцкави бели печива… Секогаш изберете ги најдобрите – Corner Bakery!

Прегледи:
370
Објавено на:
29.10.2018