Категории

Бестрашен фотограф забележува неверојатни мигови на места на кои ретко кој би се осмелил да отиде

Американскиот фотограф Дејвид Крејн го посвети својот живот во истражување на снегот и мразот а најхрабрите туристи ги учи за се што дознал во волшебната природа.

Дејви Крејн од Јута забележува неверојатни пејсажи кои малкубројни среќници имаат прилика да ги видат во живот и храбро оди таму каде што никој не би се осмелил.

Истражувајќи го леденикот на Алјаска освен посебна опрема со себе носи и фотоапарат. Во својот невообичаен животопис нижи искачувања по лед и карпи а кога не кампува во никаков шатор, се одмара на висечка мрежа помеѓу мразовите, неуморни скија или оди.

Неговиот типичен ден од околу 12,13 километри пешачење пред воопшто да стигне до леденикот а потоа по цел ден престојува на температура под нулата.

Едно од омилените места каде што фотографирал стотина фотографии е леденикот Матануска на Алјаска и најголем во САД до кој може да се пристапи. Тоа е огромно парче мраз со должина од 43 километри и 6,5 километри ширина, стар е повеќе од 10 илјади години и е мета на многу вљубеници во ледениците кои одат на север во потрага по нови искуства.

 

Прегледи:
641
Објавено на:
25.12.2020