Бесценети животни нешта на кои ќе ја научам мојата ЌЕРЌА

Затоа што таа е девојка која ќе го покори светот!

1.Чоколадата само привремено ќе те орасположи
2.Совршениот градник кој ќе ти одговара и ќе ти биде удобен не е луксуз, тој е неопходен.
3.Твојата среќа е само твоја среќа, и зависи само од тебе.
4.Ќе ја научам како да нанесува црвен кармин.
5.Дечкото не е смислата на твојот живот и постоење.
6.Изеди уште едно парче пица, немој да се колебаш.
7.Носи го она во што се чувствуваш грациозно и едноставно.
8.Сакај го светот безусловно.
9.Барај убавина во се.
10.Ставај крема за заштита на лицето обавезно без обзир на тоа која годишна доба е.
11.Настојувај да останеш во контакт со далечните пријатели.
12.Нека светот покрај тебе се чувствува пријатно.
13.Оди со подигната глава.
14.Порачај чизбургер на првиот дејт ако е тоа она што ти се јаде
15.Никогаш, никогаш не гризи ги ноктите.
16.Учи од своите грешки но и од туѓите.
17.Денталната хигиена е важна како животот.
18.Твојот просек на оценки не е признание за твојот карактер и знаење.
19.Секогаш постои сила во тебе и кога животот ќе те уништи.
20.Пронајди го својот парфем.
21.Дури и ако паднеш, и понатаму носи високи потпетици.
22.Пиј вино ако ти се допаѓа вино, ако не – пиј го она што ти се допаѓа.
23.Прави го она што го сакаш.
24.Не мораш да се правдаш никому.
25.Не си ништо помалку жена кога ќе облечеш тренерки, дукс и патики отколку кога носиш фустан и високи потпетици.
26.Сакај ги своите најдобри пријателки.
27.Плачи и исплачи се.
28.Мене можеш да ми кажеш се.
29.Вежбај за да бидеш силна и здрава, на убавата душа и треба цврстина.
30.Не е срамота да се надеваш на љубов.
31.Немој лесно да му се предадеш на некој маж.
32.Ана Каренина, мораш да ја прочиташ.
33.Вклучи се во разни организации кои ти се допаѓаат.
34.Патувај
35.Облеката во твој број е секогаш идеална за тебе

 
Коментари

[fbcomments]