Категории

Без повреда нема страдање а без страдање нема раст

Една од најтешките пречки што можеме да ја сретнеме во животот е моментот кога ќе сфатиме колку малку време честопати ни се дава да го поминеме во некои од најдобрите моменти. Тоа се оние моменти кога посакувате вашиот воз да биде одложен или нивната насмевка да заостане само еден момент подолго или дека можеби тие сепак ќе решат да не заминат.

И, можеби, лошите моменти ги надминуваат убавите во некои случаи, но од тие лоши времиња, можеме да научиме многу. Можете да црпите толку многу инспирација од болката ако само си дозволите да ја почувствувате. Да, тие може да ве повредат, и да, врската ќе ве принуди да се соочите со демони што не сте ги ни замислувале. Но, само помислете колку сте посилен поради повредата. Без повреда нема страдање а без страдање нема раст.

Прегледи:
60
Објавено на:
11.07.2021