Безвременска убавица и силен хуманист – Анџелина Џоли на насловната на 150-тото јубилејно издание на Harper’s Bazaar

За својот јубилеен 150-ти број, магазинот Harper’s Bazaar ја повика кој ако не Анџелина Џоли. За маркатното издание оскаровката ја понесе екипата на луда авантура во Намибија – земјата каде што Џоли ја роди ќерката Шајло која е и првото дете со нејзиниот поранешен сопруг Бред Пит.

Славната убавица позираше во пустината Намиб со три гепарда, кои пред неколку години беа спасени од изумирање а нејзиното семејство го спонзорираше нивното понатамошно одгледување.

“Во 2015 година малечките гепарди беа спасени од изумирање а јас и моето семејство направивме се за да им обезбедиме здрава животна средина во иднина. Денес тие изгледаат одлично”, изјави актерката.

“Гепардите се во изумирање, секој примерок останат на планетата Земја е скапоцен. Тие не се миленичиња, но се прекрасни диви сиштесгва и треба да помогнеме да се зачува нивниот вид. Хуманоста е она што не дефинира и треба да сезалагаме за тоа. Жителите на Намибија имаат една добра поговока која вели дека никогаш не си изгубен доколку можеш да го видиш својот пат на хоризонтот”, додаде Џоли.
Коментари

коментари