Категории

Бидете искрени за тоа што сакате и очекувате и не двоумете се да заминете кога нема да го добиете тоа

Колку и да е тешко, заслужувате да си дадете шанса да одите напред, со или без нивно извинување.

Не дозволувајте извинувањето да ве спречи да продолжите понатаму. Вие секогаш нема да го добиете тоа „извини“ што го заслужувате или одговорите што очајно ги баравте. Некои луѓе не се во состојба да ги сфатат своите грешки или едноставно се премногу горди да ги признаат.
Колку и да е тешко, заслужувате да си дадете шанса да одите напред, со или без нивно извинување.

Запомнете: во одреден момент ќе треба да бидете искрени со луѓето за тоа кој сте, што сакате и како очекувате да бидете третирани и да бидете подготвени да си заминете доколку не може да ви се обезбеди почитта што ја заслужувате.

Прегледи:
59
Објавено на:
11.05.2021