Категории

Бидете трпеливи, за најубавите работи во животот е потребно време

На првите галаксии на овој свет им беа потребни најмалку 13 милијарди години за да се формираат. На нашата Мајка Земја и требаа приближно 20 милиони години за да се формира. Потребно е време за да цвета цвет, гасеница да се претвори во убава пеперутка, и семето да се претвори во огромно дрво.


Гледате, Универзумот никогаш не брза. Секогаш трпеливо чека работите да се одвиваат сами по себе. Универзумот ни дава пример за брзање на процесот и во ред е да одвоиме време за да ги разбереме работите. Значи, продолжете напред. Она што го посакувате ќе се оствари, она што ќе се обидете да го постигнете ќе ви биде на дофат, а она што треба да биде ваше, на крајот ќе ве најде. Имајте трпение, универзумот секогаш слуша што посакувате, длабоко во вашето срце. Трпението не се работи за тоа колку долго можете да чекате. Но, како се однесувате додека чекате.

Прегледи:
70
Објавено на:
07.07.2021