Биди она што сакаш и она кое сметаш дека треба да станеш

Ти можеш да го избереш својот пат, не мораш да ги исполнуваш туѓите очекувања. 

Животот не е натпревар. Не мораш да учиш во најпрестижниот универзитет, нити да ја имаш највисокоплатената кариера која постои. Не мораш да се споредуваш и натпреваруваш со секого во светот.

Ти мораш да го пронајдеш она кое е вистинско за тебе.
Размисли добро и донеси ја вистинската одлука која сметаш дека е исправна за тебе.

Запрашај се себеси „Што сакам јас? Што е она кое вистински ме усреќува, што е она за кое сакам да живеам?“
Без оглед на тоа какви се твоите амбции, дури и ако се премногу високи, тоа е во ред.

Ти можеш да го избереш својот пат, не мораш да ги исполнуваш туѓите очекувања.
Биди она што сакаш и она кое сметаш дека треба да станеш.
Коментари

[fbcomments]