Категории

Биди СИЛНА и замини – Не поминувај ниту минута повеќе покрај оној кој не те усреќува

Стави крај и ослободи се од болката!

Не дозволувај некој да те спушти толку ниско да почнеш да го мразиш. Ослободи се од оковите во кои те држи и продолжи со мирно срце. Животот е краток и не вреди да губиш време обидувајќи се да ги сфатиш луѓето и нешто да им докажеш. Единствената личност на која треба да и се докажуваш си ти самата.

Настојувај да бидеш најдобра личност што можеш, биди силна и замини.
Држејќи се до горчината и лутината само си ја спречуваш сопствената среќа. Твојот живот е премногу драгоцен да поминеш уште една минута грижејќи се за некој кој не ти носи среќа.
Кажи му збогум и посакај му добро.
Тоа ќе направи посеилна, а еден ден ќе ја видиш светлината.

Прегледи:
155
Објавено на:
06.02.2020