Категории

Бирајте ги своите битки мудро – Животот продолжува без оглед на тоа кој одлучил да замине од него

Понекогаш вашиот мир е поважен од докажувањето на вашата поента. Некои луѓе нема да ве слушнат или да бидат подготвени да ве разберат, без оглед на тоа колку гласно, вистинито или длабоко зборувате. Бирајте ги своите битки мудро.

Понекогаш треба да бидете силни за себе. Мора да знаете дека сте добра личност и добар пријател. Она што требаше да биде ќе заврши добро, а што не-не. За љубовта вреди да се бориш, но понекогаш не можеш да бидеш единствениот кој се бори. На моменти, луѓето треба да се борат за вас. Ако не го сторат тоа, вие само треба да продолжите понатаму и да сфатите што им дадовте е повеќе отколку што тие беа подготвени да ви дадат. Се надеваме, луѓето сфаќаат големи работи кога ќе дојдат наоколу и нема да изгубат нешто реално. Секогаш борете се, сè додека не можете повеќе, а потоа да се борите.

И, те молам, запомни: си го живеел животот пред тие да бидат во него и ќе го живееш својот живот кога ќе го напуштат. Колку и да е тешко да се прости, тоа не е крај.

Прегледи:
416
Објавено на:
29.05.2021