Категории

Бог понекогаш ни дава болка и загуби кои всушност се маскирани благослови

Тоа значи дека Бог сега ви ги покажува знаците што сте ги барале и ви ги дава потребните одговори.

Немојте да се изненадите ако Бог отстрани едно лице по друго кога се молите за заздравување. Немојте да се изненадите кога одеднаш ќе се откријат вистини за луѓето околу вас на најслучајни начини. Немојте да се изненадите кога луѓето ќе се свртат против вас или ќе ве разочараат или ќе ве изневерат затоа што тоа значи дека Бог ве чул и дека одговара на вашите молитви. Тоа значи дека Бог сега ви ги покажува знаците што сте ги барале и ви ги дава потребните одговори. Немојте да се изненадите кога Бог ќе ви го промени срцето, кога ќе се разбудите еден ден и повеќе не се чувствувате што сте чувствувале спрема некого или ако ви проработи вашата интуиција и некако сте престанале да верувате на одредени луѓе. Немојте да бидете изненадени кога не разбирате што се случило или зошто се чувствувате на овој начин, бидејќи тоа е Божјиот начин да ве предупреди. Така тој зборува со вашата душа. Така тој ве предупредува дека треба да бидете внимателни.

Немојте да бидете изненадени што вашето лекување може да биде болно веќе некое време. Можеби ќе чувствувате како да добивате спротивно од вашите желби и молитви, но всушност така одите на следното ниво. Така Бог ги филтрира нашите животи и ги отстранува погрешните луѓе или ве придвижува во вистинската насока. Немојте да се изненадите кога Бог одеднаш ќе ги затвори вратите што беа ширум отворени кога ќе побарате водство. Немојте да се изненадите кога тој ќе пренасочи и ќе ви покаже друг начин. Немојте да се изненадите што понекогаш одговорите на Бога може да делуваат како отфрлање или напуштање или загуба. Немојте да се изненадите кога ќе се чувствувате како целиот ваш свет да се распаѓа бидејќи така се случува вистинското заздравување. Тогаш сте принудени да проценувате и да размислувате и да правите избори што ќе го променат животот.

Немојте да се изненадите кога Бог ќе ви даде јасност кога се сомневате. Вистината е, колку повеќе барате заздравување или за одговори, толку повеќе вашата реалност ќе се промени. Понекогаш за вас, ова може да бидат неповолни промени, но мора да верувате дека постои метод до лудило и дека Бог исто така ќе ве изненади откако ќе заздравите и научите како сè и секој што сте го изгубиле, всушност ве спречува да се лекувате. Кога конечно ќе разберете дека ова се вид на ситуации и инциденти се всушност маскирани благослови.

Прегледи:
483
Објавено на:
10.06.2021