Категории

Бог затвора една врата но отвора друга – Секое одбивање е само пренасочување кон вашата вистинска цел

Еден ден, ќе погледнете наназад и ќе видите колку интригантно и превизно сте биле водени. Ќе разберете дека вашиот пат се развил на начин што не личел на кој било друг, и затоа нема смисла да го споредувате вашето патување со нечие друго. Еден ден, ќе погледнете наназад и ќе сфатите дека понекогаш вашите најголеми неуспеси всушност ве подготвуваа за вашите најголеми успеси, не го добивавте она што го баравте затоа што не знаевте што навистина сакате, не те оставаа, те заштитуваа, не те одбиваа, те пренасочуваа.

Не пропуштате ништо, освен она што никогаш не било наменето за вас. Вратите што не ви се отвораат, без разлика колку пати тропате, остануваат затворени со причина – дури и ако не знаете што е тоа во моментов. Понекогаш, мораме да се откажеме од идејата дека постои само еден начин на кој може да се случат работите. Наместо тоа, можеме да ги држиме нашите најдлабоки желби во нашите срца и да дозволиме патот на животот да ни покаже како би можеле да пристигнеме.

Прегледи:
332
Објавено на:
31.08.2021