Категории

Богатството што го барате нема да го најдете на другиот крај на океанот, на далечина на која не му се гледа крајот – Него ќе го најдете во себе!

Погледот на морето не е само поглед, тоа е форма на живот.  Стоите така и гледате морето. Но, вие не го гледате само морето, туку го гледате животот како целина. Гледаш во твоите соништа, копнежи, стравови, слушаш гласови, некои други луѓе те допираат. Се поврзувате со приказните на сите пред вас кои погледнале во тоа море и сите оние кои ќе го направат тоа после вас. Како во симфонија на животот што ја надминува минливоста на една човечка доба.

Кога гледам во морето, секогаш помислувам: тоа небо се прелева преку неговите граници. И ја гледам таа сила на морето, а сепак е нежна со слабите. И ја гледам таа големина на морето, а сепак ми приоѓа како да сум единствениот на светот. И токму ова море ме учи на една важна работа. Богатството што го барате нема да го најдете на другиот крај на океанот, на далечина на која не му се гледа крајот – Ќе го најдете богатството во себе а тоа е најголемото богатство на светот. Само погледнете во себе. Во твоето море и ѕскс сè ќе разбереш се.