Категории

Бонрама, една поинаква и креативена верзија на бонсаи

Бонсаи и возови, две навидум различни работи кои кога ќе се спојат добиваме убава мала диорама наречена Бонрама.

Во Јапонија, патувањето со воз е составен дел од животите на многу луѓе, што го инспирирало Tetsuo Kawakami, претседател на студиото Railway Diorama во Кјото, да создаде мали уметнички дека со саканите бонсаи.

Од причини што возовите се осетливи на вллага, малите дрва не се живи, но го даваат вистинскиот ефект. Исто така, малите црешови дрвја како и  вибрантното зеленило го претставуваат менувањето на сезоните, со миксот помеѓу возовите и природата.

Убавите минијатурни бонрами варираат со големина и со цена, од 19 до 390 долари, а се продаваат во ограничени количини во  Omiya Takashimaya.

Прегледи:
501
Објавено на:
04.05.2017