Категории

Бори се до последен здив за нештата кои вистински вредат

Вреди да се бориш за љубовта, но не можеш секогаш да бидеш ти единствениот кој се бори за неа. 

Понекогаш мораш да бидеш цврст, немаш друг избор. Заради себеси. Треба да си веруваш на себеси дури и ако ти е тешко. Да се убедиш дека си добар човек и добар пријател.
Она кое треба да заврши добро – ќе заврши така, а она кое не е наменето за тебе, ќе те напушти колку и цврсто да се држиш за истото. Немој да се бунтуваш.

Вреди да се бориш за љубовта, но не можеш секогаш да бидеш ти единствениот кој се бори за неа.
Понекогаш мораш да им дозволиш на другите да се борат за тебе. Ако не го направат тоа, мораш да ги оставиш и да се помириш со фактот дека тие не биле подготвени да ти го дадат она кое ти си бил подготвен да им го дадеш нив.

Само немој никогаш да изгубиш нешто вредно, нешто за кое вреди да жртвиваш се. Нешто виситинско.
Бори се до последен здив, бори се за она во кое цврсто веруваш.