Категории

Бори се секогаш – Сѐ додека вистински вреди

Понекогаш мораш да бидеш силна само за себе. Мораш да знаеш дека си добра личност и дека си добар пријател.

Мораш да веруваш во тоа затоа што тоа е вистината. Она кое е наменето за тебе ќе се заврши добро и колку препреки да стојат на патот до него, она кое не е – едноставно нема да се случи.

Вреди да се бориш за љубовта, но понекогаш не можеш да бидиш ти единствениот кој се бори. Понекогаш другите треба да се борат за тебе. Ако не се борат значи дека мораш да продолжиш напред и да сфатиш дека си им дал повеќе од она кое тие биле спремни да ти го дадат тебе.

Луѓето кога тогаш ги согледуваат големите нешта кои значат. И немој да изгубиш ништо вредно, бори се секогаш се додека немаш друг избор – се додека неможеш повеќе.

Прегледи:
336
Објавено на:
05.11.2020