Чек дис аут
Search

Бори се за себеси – Затоа што никој друг нема, ниту пак може

Само ти го можеш тоа!

Бори се за себеси. Затоа што никој друг нема, нити може.
Затоа што никој не знае. Затоа што ако се предадеш без борба, зошто воопшто живееш?
Бори се со талент, бори се со знаење, бори се со љубезност.
Бори се со делата кои ќе останат зад тебе.
Бори се со прегратки, бори се со разбирање, бори се со учење.
Бори се со испружена рака која чека друга рака. Бори се така што ќе се бориш со сопствените демони.
Бори се со вистина, бори се со убаво воспитување, бори се со неоткажување.
Бори се со откажувањето дури и кога одиш со главата во ѕид.
Бори се со верба во себеси.
Бори се со вербата во луѓето кои се твои пријатели.
Бори се со мудрите избори, бори се со грешките кои ги признаваш и не ги припишуваш на другите.
Бори се со нежност, бори се со страст. Врискај кога мораш, но не се откажувај.
Бори се фер, бори се достоинствено, до крај!
Коментари

[fbcomments]