Категории

Божјата слика за вашата среќа е многу поубава од онаа која вие ја имате во вашата глава

Никогаш не престанувајте да верувате во Божјиот план за вашата иднина.

Можеби работите што не функционираат како што сакате или молитвите што остануваат без одговор се сите Божји начини на кои тој ве спасува. Можеби работите за кои сте се мачеле навистина нема да ви дадат мир или задоволство или утеха. Можеби сите работи што ве растурија, всушност ве градеа за да верувате дека вашето срце понекогаш може да ве предаде, а вашите планови понекогаш не успеваат и тоа е во ред.
Во ред е да сакате нешто толку очајно, само за да сфатите дека не е добро за вас. Во ред е да признаете дека работите за кои се боревте не се бореа толку безмилосно за вас, бидејќи можеби ова е Божјиот начин да ве научи како да му верувате. Дека ако се пуштите, ако имате доверба во неговиот тајминг, ако не се обидувате толку многу да брзате со работите цело време, тие на крајот ќе дојдат на свое место.

Можеби Божјиот начин да ве спаси вие го чувствувате како да ве промаршува. Можеби Божјиот начин да ве заштити вие го чувствувате како да ве доведува во опасност и можеби секогаш кога ќе побарате мир, ќе се најдете во војна, можеби со модринки или поразен, но ќе секогаш ќе излезете живи, а тоа значи сепак сте наменети да бидете овде за да продолжите да се борите без оглед на тоа што ве спречува да растете, без оглед на тоа што не сте подготвени да се ослободите и што и да е тоа ве спречува да ја пронајдете својата вистина, повик или лекување.

Можеби работите не стануваат полеснизатоа што треба да научите некои лекции на потешкиот начин за да можете да се заштитите од понатамошно оштетување. Можеби луѓето треба да ве разочараат или да ве шокираат за да продолжите да наоѓате љубов и валидација во себе. Така, можете да бидете свој дом наместо домот што го направивте за овие луѓе во вашето срце само за тие да си заминат. Можеби секој што заминал ве научил како да сакате да бидете сами за да можете да престанете да барате некој друг за да ве комплетира. Можеби тоа се работи на кои Бог се обидува да ве научи да престанете да се држите толку цврсто за убавата слика во вашата глава за тоа како би требало да се одвиваат работите и да му верувате да создаде прекрасна слика наместо тоа. Верувајте му и тој ќе ја претвори сликата во вашата глава во ремек-дело.

Прегледи:
215
Објавено на:
11.04.2021