Категории

Брачни совети од 1930 година – Жени, не мажете се за маж кој е глуп!

Жената треба да се омажи за маж кој ќе и обезбеди пристоен живот. А според професорот Герлинг, еве за каков маж жената не треба да се омажи..

Професор Герлинг објави книга во Женева во 1930 година, која содржи непроценливи и многу корисни препораки за жените, а тие се темелеа на најновите психолошки откритија од тоа време.

Според професорот Герлинг, жената не треба да се омажи за маж:

1. Кој е сигурен дека сè што работи работи совршено.

2. Кој не може да помине покрај огледало без да се восхитува на неговиот одраз во него.

3. Кој често ги менува партнерките.

4. Жената не треба да се омажи за човек кој гризе нокти или постојано оди со валкани нокти. Исто така, жената не треба да се омажи за човек кој не се грижи за хигиената.

5. Жената не треба да се омажи за маж за кој се знае дека е глупава личност.

За каков маж треба жената да се омажи:

1. Жената треба да се омажи за маж кој ќе може да и обезбеди пристоен живот, како за неа, така и за нивните деца.

2. Жената треба да се омажи за маж кој ќе и купува подароци, ќе ја носи во театар и на одмор каде што сака.

3. Жената треба да се омажи за човек кој се грижи за нејзината среќа затоа што нејзиното расположение и здравје се основа на благосостојба во семејниот живот.

4. Жената треба да биде многу претпазлива со маж кој е единствен син. Обично таквите мажи се многу разгалени и често зависат од нивната мајка.

5. Жената не треба да се омажи за маж кој е 12 години постар од неа или ако е 12 години постара од мажот.

6. Жените треба да бидат особено внимателни кога стапуваат во брак со познати и големи личности како што се сликари, уметници, научници, музичари или лекари. Таквите мажи се често нервозни и целосно посветени на работата.

Прегледи:
105
Објавено на:
08.07.2021