Категории

Брз тест – Откријте колку ви се здрави БЕЛИТЕ ДРОБОВИ

Приватната болница „Зидус“ од Ахмедабад во Индија направи едноставен тест за да открие дали вашите бели дробови се здрави.

ЛЕСЕН ТЕСТ Откријте колку се здрави белите дробови со овој

„Еве брз и лесен начин за тестирање на капацитетот на белите дробови. Задржете го здивот и гледајте како се врти црвената топка додека ги броите вртежите. Колку подолго можете да го задржите здивот, толку подобро е здравјето на белите дробови “, се наведува во описот на видеото.

Кога го репродуцирате видеото, почекајте 3 секунди додека не застанете во здив, тогаш имате 3 нивоа на издржливост – нормални бели дробови, силни бели дробови и супер силни бели дробови ако издржите повеќе од една минута за да не вдишете.

 

 

Прегледи:
134
Објавено на:
23.07.2021