Категории

Брзо и едноставно – „Пеглање“ на облека со помош на фен за коса

Изгужваните набори исчезнуваат за минута. Брз и ефикасен трик кој ќе ви биде од голема корист

Она што е уште по фантастично е тоа што можете да го употребите овој начин на пеглање и додека маицата е веќе на вас.
Се што треба да направите е во шише со распрскувач да додадете вода и да испрскате на местата каде што облеката е изгужвана. Потоа со помош на фен исушете ја маицата.

Уште еден корисен начин на пеглање со помош на фен е со употреба на алуминиумска фолија која ја имате во вашето домаќинство и служи за многу нешта, како на пример за завиткување храна.
Ставете парче хартија на даската за пеглање и над неа ставете ја облеката која сакате да ја испеглате и помош на фен повторете ја истата постапка. Фолијата ќе ја рефлектира топлината и на тој начин ќе добиете испеглана облека од двете страни.

Прегледи:
43
Објавено на:
27.04.2020