Категории

„CALM“ – апликација која го менува во животот: Ослободете се од стресот, анксиозноста и несоницата

Стартувањето во Силицијумска долина достигна неверојатна вредност по објавувањето на Insight Venture Partners, кои решија да инвестираат 25 милиони американски долари во нејзиниот развој.

Патем, „CALM“ беше прогласена за најдобра апликација за iPhone од страна на Apple минатата година, помагајќи им на многу корисници да спијат подобро, да изградат самодоверба и ги намалат стресот и анксиозноста, сето тоа преку медитација, музика и приказни за спиење.

„Студијата на Google во 2011 година откри дека учеството во програма за медитација прави големи промени во одредени делови на мозокот кои се поврзани со меморијата, самосвесноста, емпатијата и стресот“. Во вашата прва лекција зборува нежен женски глас, со пријатни звуци од бранови и птици.

Апликацијата овозможува основни лекции за мирен и квалитетен сон, целосно бесплатно, а за целосна терапија, по истекот на бесплатниот период чини 60 американски долари годишно. За да можете да ги проверите нејзините перформанси, пред да ја преземете видете ги бесплатните „медитации, музика и приказни“ кои се објавени на нивниот You Tube канал You Tube.