Категорија: Хуманост

Светски ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина

„Мојата приказна во Црвениот крст/Црвената полумесечина“ е мототото со кое се одбележува...

Прва финална работилница Црвен крст во акција-Промоција на хумани вредности

Овој викенд во центарот Солферино во Струга се оддржa првата ПХВ финална работилница во...

Волонтерите од Црвениот крст го одбележаа Часот на планетата земја во Скопје

  Вчера, во периодот од 20:30 до 21:30 часот, со исклучување на уличното осветлување на плоштадот...

Хуманитарна и крводарителска акција

Под мотото „Разиграј нечие срце“ Твитер Заедницата организира собирање гардероба (облека...

GIORGIO ARMANI во партнерство со UNICEF

Овој месец  Giorgio Armani парфемите во партнерство со Фондот на  UNICEF,   петта година по ред  ќе...

Мое тело, мое право

Човечкиот живот е бесценет, а исто толку е значаен личниот избор на човекот за прашања кои се...

Стрижењето на ова девојче го виделе над 800.000 луѓе и сите се трогнати

Емили Џејмс има само три години, а нејзината великодушност го трогна сиот свет. На предлог на...

Помогнете заедно да усреќиме едно семејство! Донирајте за Ања!

16 мај 2010. Раѓањето на Ања била причина за огромна радост на таткото Даниел, мајката Марина и...