Категорија: Уметност

Брутално искрени илустрации кои го прикажуваат општеството во кое живееме

Австрискиот илустратор и карикатурист Џерард Хадерер, на симболичен и брутално искрен...

Стан од 37 метри квадратни со сериозна смисла за драма

Смислата за драматичност јасно се пронаоѓа во овој дом од 37 метри квадратни , а она што е...

Интимноста прикажана на посебен начин преку илустрации

Интимноста помеѓу две личности е најсировата емоција. Токму таа ги поврзува сите елементи...

Неделен репертоар на НУ Македонска опера и балет 18.03 – 31.03.2018

За сите љубители на операта и балетот, ова е неделниот репертоар при НУ „Македонска опера и...

За „светскиот ден на желбата“, Христина Тарабунова ќе ја претстави својата втора самостојна изложба

На 29ти Април, во добро познатиот кафе бар “Излет”, ќе се одржи втората, самостојна, продажна...

Креативни новогодишни декорации на мафини

Покрај украсувањето на новогодишната елка, многу луѓе за да ја направат празничната...

Столче совршено за релаксирање и опуштање

MZPA дизајнираше столче, малку поинакво од обичните столчиња. Столчето служи за релаксација и...

Претставата “Бакнати од сонцето” за одбележување на 3-ти декември – Меѓународен ден на лицата со попреченост

Претставата „Бакнати од сонцето“ која овој пат ќе биде одиграна по повод 3-ти декември –...

Илустрации кои покажуваат дека љубовта е во малите нешта

Паскал Кампион е француско-американски уметник. Toj живее во Бурбанк, Калифорнија и постојано...

Mинијатурни хартиени фигури направени од стари книги

И тогаш кога ќе помислите дека ништо повеќе не може  да ве воодушеви, се појавува нешто кое...

Модели облечени во песок, вода, оган и ветер

За да се создадат овие фотографии потрошени се три денови фрлајќи песок и пудра во прав, вода...

Уличен уметник ги претвора здодевните улични објекти во уметнички дела

Делата на американскиот уметник Том Боб се наоѓаат низ улиците на Њујорк, користејќи...

Фотограф ги трансформира напуштените простори во страшни неверојатни приказни

Фотографката Karen Jerzyk на напуштените простори гледа како на одлично место за содзавање на...

Неверојатни уметнички дела од улиците кои отвараат сосема нов портал во друг свет

Кој би рекол дека уличната уметност може да се сфати сериозно, заедно и со нејзините...