Категорија: Кукла од Памук

„Сите завршуваме исто, заглавени во нечија пролет без крај..“ – Кукла од Памук

„Сите завршуваме исто. Како пеперутки со скршени крилја под нечии пазуви, вечно заглавени...

„Дали си мртовец со срце кое чука?“ – Кукла од Памук

„Еднаш некој ме праша дали се умира кога срцето престанува да чука. -Не!, одговорив. Можеш да...

„Ти си ремек дело!“ – Кукла од Памук

„Има тишини во тебе кои чекаат да ги слушнеш.. Војни кои треба да бидат победени, краеви кои...

„Јас и Ти – за цела вечност“ – Кукла од Памук

„Ќе те вдишам, ќе ме издишеш.. Јас и ти ќе бидеме вечни. Ти се колнам ќе бидеме.. Јас ќе бидам...

„Ти беше мојата бајка која не започна со „си беше еднаш..“ и не заврши со „среќни засекогаш..““ – Кукла од Памук

„Ти беше мојата бајка која не започна со „си беше еднаш..“ и не заврши со „среќни...

„Ако ова срце беше океан и ти зачекореше во неговите длабочини..“ – Кукла од Памук

„Ако ова срце беше мапа, ќе ги имаше сите патишта и градови.. Сите места каде што никогаш не...

„Ниe смe робови на нашитe стравови, со тeк на врeмe човeк сe вљубува во своитe окови“ – Кукла од Памук

„Ти ми прeсуди со крикот во очитe, нeмитe врисоци кои вeлeа „Нe расплакувај мe“. Отсeкогаш знаeв...

„Понекогаш она што му дава смисла на сè е неоткажувањето. Вербата дека сè ќе биде многу убаво еден ден“ – Кукла од Памук

„Ти се смееш како да ја знаеш мојата душа, како да пееш песни за неа, ми се доближуваш тивко...

„Порадо би била твој отров зариен во вените отколку шолја чај вкус ќе биде одамна заборавен“ – Кукла од Памук“

„Ќе бидеме вечни, можеби.. А можеби и ќе се претвориме во слика во сепија тон која ќе лежи на...

„Срцето не се двои од телото, не можеш да го натераш да не го сака она што го сака“ – Кукла од Памук

„Ти се смееш, во телото крвта ми ја снемува. Никогаш не ги сакав туѓите венчавки.. Празни...

„Тебе ти припаѓам повеќе отколку што си припаѓам на себе“ – Кукла од Памук

„Мојот непријател сум јас. Водам војни одамна изгубени, изгубени уште од мигот кога решив...

„Се додека не ми дојде ти со сите свои шаренила, не знаев дека сум била само црно бела монотонија.“ – Кукла од Памук

„Се додека не се појави ти, и со себе ја донесе сета светлина, не знаев дека сум живеела во...

„За девојките кои се уште веруваат во витези со сјајни оклопи“ – Кукла од Памук

„За тебе би испишал 10 страници за тоа како ги гризеш усните, би пеел рапсодии за кадриците на...

„Најмила моја, каде си кога ниту утрото ми е ден, каде си кога ниту мракот ми е ноќ..“ – Кукла од Памук

„Еј најмила моја, каде си кога сите ѕвезди ќе се угаснат, каде си кога сите реки ќе дотечат.....

„Љубовта која гори најсилно, згаснува најрано“ – Кукла од Памук

„Ми велиш да замолчам. Да не ја оплакувам оваа љубов затоа што ја имавме, постоеше.. Ми велиш...

„Мажите секогаш доцнат во љубовта, но дали всушност се девојките тие кои подрануваат во неа?“ – Кукла од Памук

„Тој луташе долго, без да знае дека некоја го чека на другата страна на самотијата, секоја...

Поезија: „Само еднаш доаѓа таа..“

„Само еднаш доаѓа таа.. Како оган бесна, како небо бескрајна, слепа и нема. Доаѓа и те обвива...

„Ние не сме херои“

Сеуште ме прогонуваат сенките на болните души кои не успеав да ги љубам. Ги слушам како...

„Тивки раскрсници“

„Понекогаш доаѓа само крај. Тивко, на прсти.. Без збогум и плачливи фанфари. Без врати кои...