Категорија: Девојката со ледено срце

Како е да сакаш луѓе кои не се сакаат самите себеси?

Како ти текна мене да ми го поставиш ова прашање. Како е да сакаш луѓе кои не се сакаат самите...

„Не беше таа за мене“

Бев со неа, другар, а не беше таа за мене. Не беа за мене тие толку убави сјајни зелени очи,...

Тој некој не си ти!

Прашај ги нив. Сите нив прашај ги! Прашај ги дали со друг ме видоа минатата вечер. Нека кажат,...

Човече, да ти кажувам..

Човече, да ти кажувам.. Не знам оваа некоја епидемија влезе во животецов мој. За три ноќи со...

На чекор од неа, никогаш до неа

Толку многу ја имаше. Чудесно многу ја имаше. Колку и да се вртев, менував насоки, патеки,...

Премалку за крај

Сега кога знам дека е предоцна за соништа..Сега кога знам дека заминуваш, а јас немоќна да...

А, таа насмевка беше најубава

Скршена од болка, се смееше. Се смееше гласно како нејзиниот свет да е преполна градина...

Јас го живеам овој живот за никогаш да не ја заборавам

„Лоша си“- и` викав. Таа како и по обичај ќе се налутеше, грбот ќе ми го завртеше, а јас...

Другар, згрешив..

Другар, згрешив. Мислам дека ја направив најголемата грешка во мојот живот. Ја оставив....

Ако ме памтиш

Ако ме памтиш, нека биде тоа по нашата најубава фотографија, нека биде по најдолгиот бакнеж...

„Малечка..“

„Не, нема да може вака. Не ме разбираш, малечка. Ние сме два различни светови. Јас одам на...

„Нема повеќе да боли, девојко!“

Нема повеќе да боли, девојко! Секој непосакуван гостин кога-тогаш си ги пакува куферите за...

Неповторлива! И запомнета.

Да, дојде и тој ден. Дојде денот кога таа престана да се измачува себеси со реторичките...

„Ќе слушаш за мене“

Ќе слушаш за мене- уште многу. Случајни минувачи и подалечни пријатели ќе те прашуваат за...

Вредиш, лепотице!

Викаат: не знаеш што имаш се додека не го изгубиш тоа. Но дали некогаш некој се запрашал дали...

„Повторно го видов со неа“

Повторно го видов со неа. Ладна струја проструи носејќи морници по целото мое тело. Таа...

„Се навикна да ја добиваш само тогаш кога ќе ја посакаш?“

Се навикна да ја добиваш само тогаш кога ќе ја посакаш? Нормално. Таа тебе те сака, таа тебе те...

„Ќе помине и оваа ноќ“

Остави, не сакам да се сомневам дали си со некоја друга вечерва. Оваа вечер ќе се поштедам...

„Ќе ти биде пред очи дури и кога ја нема“

Не дека нема да ти недостига. Далеку од тоа. Ќе ти треба во секој момент за да ја пополни онаа...