Категорија: Мемоарите на Lauren Mars

Чудни умови

  „Беше негова секогаш, но впрочем негова никогаш. Беше поседувач на нејзиното тело,...

На врв и на дно

„И најмалата надеж некогаш знае да разгори едно обично пламенче. Но и еден сомнеж умее да...

Чудесна филантропија

„Беа доволно далеку за да почувствуваат жед еден за друг, а сепак толку блиску за да...

Бледо-сива нијанса на вистина

 „Се чини дека во градов има многу љубов без бакнежи и бакнежи без љубов.“      Lauren Mars

Емоционално дисфункционални

„Едноставно, се случи. Се вовлековме под канџите на страста. А и што знаевме тогаш, доволен...

Вкусови на погрешното

„Сите ние ја бираме таа посебна личност која е вистинската за нас. Меѓутоа, ако сте...

Отровни, сурови чувства

„И така, во еден момент останав вџашена и наполно беспомошна. Чувствував како болката струи...

Страста не е љубов

„Уште една тивка ноќ, која ме тера да размислувам. Земав дим од цигарата, толку силно што...

Биди ми љубов

„Биди ми светла точка во овие сиви денови. Биди ми книга која ќе ме натера да ја прочитам во...

Типично машко

„Ќе си речеш гад е, глупав е, ваков е, таков е. И кога ќе почнеш стварно да веруваш во овие твои...

Љубов, страст и други перипетии

„Ноќта е смрдливо исполнета со љубов. Насекаде ја шири својата реа на страст, толку силно,...

Не верувам!

„Не знам дали од неискуство или од страв, порано верував на секој и во сѐ. Но како што...

За жените

Жена без драма, постои ли такво нешто? Кога и да ти е убав денот, она е тука за да ти го расипе и...

Опасно блиски

Една населба, една клупа и едно сонце кое едвај продираше низ облаците. Две срца кои...

Од денес го мразам

Решив. Од денес вртам нов лист. Од денес го мразам. Го мразам како Цеца и Аца Лукас во Скопје;...