Категорија: Литературно ќоше

СЕ МЕ БОЛИ ПОСЛЕ ТЕБЕ, МАМО!

Само неколку дена после твоето заминување, немам ништо повеќе од себеси, само скршено срце...

БАРЕМ ДА БЕШЕ ПОДОБРА ОД МЕНЕ…

Ееее конечно душата ми се наполни, конечно покрај тебе таква каква што заслужуваш,таква...

ОД СКАПИ ПОДАРОЦИ, САКАМ ЉУБОВ И ВНИМАНИЕ

Па што ако е клошар? Што ако е криминалец? Што ако е пропалица? Јас не го сакам. А знаеш ли...

НАШЕТО БЕШЕ ТОЛКУ ГОЛЕМО, А СЕПАК УСПЕШНО СКРИЕНО

И горевме. Жарчето гореше во нас. Секогаш. И секаде. И кога бевме во туѓи прегратки. Посебно...

Дали вреди да си инает, да си злопамтило? Дали вреди да им угодуваш на сите? Не. Не вреди, зошто животот ни е еден.

Ретко ја разбираме суштината на живеењето. Денес сфатив дека во една секунда можат многу...

Приказна која го менува погледот кон животот !

Белгискиот книжевник и свештеник Фил Мосманс успеал со свите зборови да им ја промени...

Ти немаш душа. Ти Си душа. Само што имаш тело. ! 14 моќни мисли од славниот писател !

Почетокот на годината е време кога се носат важни одлуки. Затоа сега е идеално време да ги...

БЕВМЕ ТОЛКУ РАЗЛИЧНИ, НО СЕПАК ТОЛКУ МНОГУ СЛИЧНИ, НЕРАЗДЕЛНИ ДРУГАРКИ, ПОБЛИСКИ ОД СЕСТРИ

И покрај толку многу разлики, ние не се делевме, станавме едно, моето секојдневие не беше...