Категорија: Литературно ќоше

Решив, заминувам конечно …

Зошто да останам овде? Зошто? Зарем има некоја причина? Зарем има нешто што ми нуди оваа...

„Тивки раскрсници“

„Понекогаш доаѓа само крај. Тивко, на прсти.. Без збогум и плачливи фанфари. Без врати кои...

Кога совршенството би имало име, тогаш тоа би било Кристина

Кога совршенството би имало име, тогаш тоа би било Кристина. Име составно од 8 букви. Име кое...

ТИ НЕ ЗАСЛУЖИ, ЈАС ДА ТЕ САКАМ!

Ако јас сум таа која што е виновна за се, бегај од мене! Упорно доаѓаш по мене.  Ми го следиш...

Поминуваш покрај некого со едно немо „здраво“ и насмевка упатена во паметниот телефон.

Каков живот е овој луѓе? Што е ова? Зошто се се измена и се заборави? Децата се сменаа а исто...

Лора Турунџиева: Писмо до сите татковци кои заборавиле колку деца имаат…

Како родител никогаш не научи да „пливаш“ … Тука се „удави“, и тоа во плиткото!!! Првото...

Застани девојко! Јас ќе ти ја кажам вистината!

Ти си вештачка а јас сум природна. Поминуваш покрај мене со крената глава и се правиш како да...

Љубов ли е што ли е?

Се чудам како годините ни поминуваат пред очи, една со друга, со таква голема брзина. Зошто ли...

Те сакам тато. Те сакам со сето мое срце, и со сета моја душа…

Живеам за тебе тато. Како можам да ти опишам со зборови колку те сакам тато? Како можам да ти...

Мудра приказна за жената и питонот која ќе ве научи да ги препознавате змиите околу вас !

  Само затоа што некој во ваша близина постојано ве прегрнува и бакнува, не значи дека...

СЕ МЕ БОЛИ ПОСЛЕ ТЕБЕ, МАМО!

Само неколку дена после твоето заминување, немам ништо повеќе од себеси, само скршено срце...

БАРЕМ ДА БЕШЕ ПОДОБРА ОД МЕНЕ…

Ееее конечно душата ми се наполни, конечно покрај тебе таква каква што заслужуваш,таква...

ОД СКАПИ ПОДАРОЦИ, САКАМ ЉУБОВ И ВНИМАНИЕ

Па што ако е клошар? Што ако е криминалец? Што ако е пропалица? Јас не го сакам. А знаеш ли...

НАШЕТО БЕШЕ ТОЛКУ ГОЛЕМО, А СЕПАК УСПЕШНО СКРИЕНО

И горевме. Жарчето гореше во нас. Секогаш. И секаде. И кога бевме во туѓи прегратки. Посебно...

Дали вреди да си инает, да си злопамтило? Дали вреди да им угодуваш на сите? Не. Не вреди, зошто животот ни е еден.

Ретко ја разбираме суштината на живеењето. Денес сфатив дека во една секунда можат многу...

Приказна која го менува погледот кон животот !

Белгискиот книжевник и свештеник Фил Мосманс успеал со свите зборови да им ја промени...

Ти немаш душа. Ти Си душа. Само што имаш тело. ! 14 моќни мисли од славниот писател !

Почетокот на годината е време кога се носат важни одлуки. Затоа сега е идеално време да ги...

БЕВМЕ ТОЛКУ РАЗЛИЧНИ, НО СЕПАК ТОЛКУ МНОГУ СЛИЧНИ, НЕРАЗДЕЛНИ ДРУГАРКИ, ПОБЛИСКИ ОД СЕСТРИ

И покрај толку многу разлики, ние не се делевме, станавме едно, моето секојдневие не беше...