Категорија: Литературно ќоше

Последниот повик

Време беше, дојде денот кога треба да погледнеме пошироко низ светот за да сфатиме дека...

Приказна за црвениот куфер

Приказна за црвениот куфер   Вистина е дека церемонијата на отворање тестамент по...

Вкусови на погрешното

„Сите ние ја бираме таа посебна личност која е вистинската за нас. Меѓутоа, ако сте...

Приказна за бракот:„Ќе те носам секое утро, сè додека смртта не нè раздели.​“

Приказна за бракот, интимноста, љубовта… Кога стигнав дома таа вечер жена ми ја...

Убиството е правда

     „Убиството е правда“ Под тешките мрачни облаци, ноќта ги трошеше своите последни...

Отровни, сурови чувства

„И така, во еден момент останав вџашена и наполно беспомошна. Чувствував како болката струи...

Кога си рековме збогум

Кога си рековме збогум Секое збогум боли. Боли неочекуваното, очекуваното и нашето. Пладне,...

Жозефина

Жозефина    Ти не си Жозефина. Не сум ни јас Наполеон, но еве ти ти пишувам. Однапред знам...

Страста не е љубов

„Уште една тивка ноќ, која ме тера да размислувам. Земав дим од цигарата, толку силно што...

Инспиративна приказна: Надежта последна умира

Четири свеќи полека гореле. Во тишината се слушал нивниот разговор. Првата свеќа...

Изгубени

Изгубени Во тмурните денови и глувите ноќи, кога меѓу илјадници луѓе сепак си сам, јас ќе...

Биди ми љубов

„Биди ми светла точка во овие сиви денови. Биди ми книга која ќе ме натера да ја прочитам во...

Портокал, мед, цимет.

Портокал, мед, цимет.   Портокал, мед, цимет. Исечено срце, потечени очи, испукани капилари....

Најважната животна лекција – Верба

Верба Често ја заборавамe онаа првата лекција, дека се поминувa. Ќе паднеш играјќи си, ќе си го...

Типично машко

„Ќе си речеш гад е, глупав е, ваков е, таков е. И кога ќе почнеш стварно да веруваш во овие твои...

Трепет

Трепет Ја сакам тишината, ја сакам кога сум до тебе. Само црцорењето на птиците и...

Љубов, страст и други перипетии

„Ноќта е смрдливо исполнета со љубов. Насекаде ја шири својата реа на страст, толку силно,...

Тајна

Тајна Да се сретневме во некои други времиња… Мистериозно, но познато лице. На некое добро...

Не верувам!

„Не знам дали од неискуство или од страв, порано верував на секој и во сѐ. Но како што...

За жените

Жена без драма, постои ли такво нешто? Кога и да ти е убав денот, она е тука за да ти го расипе и...