Категорија: Мисла на денот

Мораш да научиш сам да го носиш теретот на својот животот

Некои тешкотии во животот не доаѓаат за да не скршат, туку за да ни покажат колку всушност не...

Оттргнете се од сите луѓе кои се како мрачен облак среде сончево небо

Престанете да престојувате во опкружување кое ве прави да се чувствувате измачено и уморно...

Подоброто утре им припаѓа на оние кои работат на себеси и својот успех

Таквите луѓе одлучиле да тргнат во потера по се што посакуваат од животот и нема да се смират...

Одржувајте дистанца од луѓето кои се негативни

Одржувајте дистанца од луѓето кои се полни со негативност, луѓе кои ги повредуваат туѓите...

Животот не е за да го поминеш сонувајќи – Разбуди се, време е да живееш!

Она што си во моментов и она што можеш да станеш во иднина се две сосем различни личности и се...

Чекори бавно, но сигурно во животот – Не секој кој брза е победник!

Не брзај низ животот, чекори со бавни но сигурни чекори. Чекори споро но цврсто, само на тој...

Живеј сега! Твојата иднина зависи од овој ден, искористи го најдобро

Не мисли на деновите кои изминале а немој да се грижиш нити за деновите кои доаѓаат. Живеј...

Зошто е толку тешко да се откажеме од погрешните луѓе и избори?

Колку само време било залудно потрошено на луѓе на кои им било потполно сеедно што се...

Кој го пишува сценариото на вашиот живот?

Потребно е да издвоиме време и добро да размислиме за сценариото кое сакаме да не следи...

Дали се трудиш да го добиеш она што го заслужуваш, или само она кое ти се нуди?

Колку мислиш дека заслужуваш во животот – Тоа е главното прашање кое ќе го одреди твојот...

Во животот најважно е да ги победиш своите стравови

Доколку дозволиш твоите стравови да управуваат со тебе и да те контролираат, никогаш нема да...

Во што е тајната на харизмата – Како да ја поседувате и вие?

Постојат луѓе кои без напор зрачат со доверба и влијание, а ги нарекуваме харизматични луѓе....

Најди некој кој е твое безбедно место, најголема авантура и бескраен мир

Пронајди некој кој ќе биде воздух за твојата душа. Кој ќе ја вивнува горе во облаците. Не...

Престанете да размислувате како изгледате во туѓите очи, поважно е тоа како се гледате со своите

Никогаш нема да оставите трага зад себе ако постојано го мерите својот пат со оној на...

Ако некој ти каже дека твоите соништа се нереални – Одговори му дека можеби се за неговиот потенцијал но не и за твојот!

Ако некој ти каже дека твојот поглед на светот е нереален, кажи му дека ако можеби е нереален...

Не биди маскота која е жедна за аплауз – Престани да се грижиш што ќе кажат другите

Ослободи се од грижата за тоа што ќе помислат другите за тебе, само така ќе ја имаш сета...

Кога човек ќе прекине да војува со себеси – Тогаш е победник во сите битки!

Почнете да се грижите самите за себеси и престанете да го очекувате тоа од другите. Никој...

Сакам да знаете каков е мојот Бог…

Иако наизглед не го допирам, живеам и чекорам потпрен на него. И по кои патишта на одам,...

Кога ќе паднеш искачувајќи го највисокиот врв, знај дека Божјата рака е секогаш позади тебе

Запомни, не е важно колку пати ќе паднеш, и колку пати ќе се стркалаш назад. Важно е колку пати...

Дали жената треба да му каже на мажот дека е заљубена во него?

Дали жената треба да му каже на мажот дека е заљубена во него? Еве што има да каже на тоа...