Категорија: Мисла на денот

За среќен и позитивен живот – Опкружи сè со луѓе кои имаат виножита во срцата

Радоста во животот е заразна, кога ќе се доближиш до човек кој зрачи со позитива имаш шанса...

„Љубовта ги брише сите грешки“ – Нешта кои можеме да ги научиме од Марија Магдалена

„Секој човек има своја иднина, тоа е поглед со кој Бог го гледа тој човек.“ -Секој човек има...

Верувајте во идеалните мигови – Сè се случува во вистинско време!

Морган Фриман еднаш рекол: „Да имав толкав успех порано, веројатно многу лесно би изгорел во...

„Претераната искреност честопати се граничи со глупост“: Јапонски мудрости

Древни јапонски мудрости кои ја откриваат длабочината на човековата душа -Ако проблемот...

Ти си борец за сопствената среќа во рингот на сопствените мисли

Не ни требаат мудрости за среќа, потребна ни е среќа. Многу едноставно! Чувството на среќа е...

Не дозволувајте туѓата злоба да го извалка и вашето срце

Не можете да управувате со злобните луѓе, но можете да управувате со злото кое го...

Среќата и тагата заедно ја создаваат шареноликоста на животот

Во животот секогаш ќе има деновии кога се ќе ви изгледа прекрасно, и денови за кои не сте ни...

Не заборавај денес да и ја искажеш љубовта на својата мајка, утре можеби ќе биде доцна

Некој човек застанал пред цвеќарата за да нарача и испрати цвеќе за својата мајка, во град...

Животот е премногу краток за да ги правите овие нешта

ЖИВОТОТ Е ПРЕМНОГУ КРАТОК ЗА ДА ГИ ПОТИСНУВАТЕ ВАШИТЕ ЧУВСТВА ЖИВОТОТ Е ПРЕМНОГУ КРАТОК ДА...

Неоткажувањето е поголем успех од самото остварување на целта

Тоа што не сте се откажале зборува дека сте постигнале голем успех иако сеуште не сте ја...

Отвори го прозорецот на твоето срце и пуштија Божјата љубов

Некој човек постојано живеел со црни облаци на душата. Не верувал во добрина, особено во...

Крадецот пред Рајските порти – Мудра приказна

Некој крадец стигнал на небото и почукал на рајските порти.. „Отворете ве молам!“ Апостол...

Секој може да го пополни вашето време – Но не може секој да го пополни вашето срце

Секој може да го пополни вашето време со својата присутност, но тоа не значи дека ќе може да...

Бидете искрени кон себе – Не присилувајте се на нештата кои не ви се допаѓаат

Многупати во животот одлучуваме да направиме нешта спротивни од она што вистински го сакаме...

„Затоа што оној кој дарува, се одрекува!“- Приказна за добрината и чистото срце

Приказна со длабока порака која секоја мајка треба да му ја пренесе на своето дете.. Мајка и...

80-годишниот дедо кој секој ден доаѓал да ја нахрани болната сопруга во домот за стари лица

Прекрасна приказна која ќе ви го стопли срцето и ќе ви ги насолзи очите Еден дедо кој имал...

Поблагословен е оној кој дава, отколку оној кој прима

Мудра приказна за добрината и великодушноста која треба да ја запомните Студент на еден...

Мајка Тереза: „Биди капка бистра вода која ќе ја исчисти валканоста на светот“

„Знаете, никогаш не сакав да го променам светот. Само настојував да бидам капка чиста вода...

Не судете им на другите пред време – Вистината може да е многу поинаква

Секоја личност на оваа планета има своја единствена приказна. И затоа не им судете на...

Избриши ги солзите – Бродот во кој плови твојот живот е во рацете на Бог

Колку луѓе, не го разбираат каменувањето пред бродот на нивниот живот.. Едно дете си играло...