Категории

Champagne bronde – нов тренд за русокосите љубителки

Омилените женски пијалаци послужија како инспиравија на најпознатите фризери ширум светот во создавањето на најголемите трендови на фарбање на косата.

Како најнов и најактуелен тренд се појави champagne bronde – таа е техника која опфаќа доста по ‘студени’ нијанси на руси и кафеави прамени за разлика од pink champagne која опфаќаше по топли нијанси и беше летен хит тренд. Оваа техника на прв поглед изгледа доста едноставно но се работи во неколку фази. Надворешниот дел на косата се  нијансираат прамени во студени тонови на сиви и руси нијанси додека во внатрешниот дел се наоѓаат темните кафеави тонови кои даваат по природен изглед.

Доколку оваа сезона сакате да направите нов експеримент а воедно да бидете модерни и во чекор со трендовоте тогаш оваа нова техника е идеална за вас.