Категории

Чаеви за оние кои страдаат од низок број на отчукувања на срцето

Нискиот ритам на срцето се смета за срцев ритам во минута помал од нормалниот ритам на срцето.

Нормалниот ритам на срцето кај возрасните е од 60 до 100 отчукувања во минута, додека за луѓето кои се активни во спортот, нормалното отчукување на срцето е од 40 до 60 отчукувања во минута.

Чаеви кои можат да помогнат при низок ритам на срцето:

Чај од боровинка
Боровинките содржат моќни пигменти со светла боја, наречени антоцијанини, а нивната потрошувачка е значително поврзана со намален ризик од корорнарна срцева болест, убиец број еден кај мажи и жени.

Чај од ѓумбир
Ѓумбирот се користи со децении за лекување на кардиоваскуларни болести. Функционира така што ги намалува нивоата на ЛДЛ холестерол и ја спречува неговата оксидација. Токму овој лош холестерол е виновен за развојот на атеросклероза или блокада на крвните садови.

Зелен чај
Зелениот чај е особено делотворен при срцевите болести, тој ги нормализира отчукувањата и ја подобрува функцијата и работата на срцето доколку се конзумира во ограничена доза, една чаша на ден.

Прегледи:
258
Објавено на:
07.03.2021