Категории

Чекај додека не пронајдеш некој кој ќе те сака вака

Пронајди некој кој ќе се заљуби во тебе онаков каков што си 

Пронајди некој кој ќе се заљуби во тебе онаков каков што си – со сите маани, со сета непривлечност која понекогаш ќе ја чувствуваш за себе, и со сиот неуспех кој ќе го доживееш.

Да веруваш дека мораш да ги сокриеш сите оние делови од тебе кои се скршени и несовршени за да можеш да бидеш сакан од другите е исто како да веруваш дека е невозможно светлината да влезе низ скршен прозорец и да ја осветли целата просторија.

Прегледи:
274
Објавено на:
14.07.2020