Категории

Чекај го оној кој нема да прави да се прашуваш што чувствува затоа што одговорот ќе биде испишан на неговото лице

Се надевам дека еден ден некој ќе те погледне како да чекал долго време да се чувствува толку среќно како сега. Се надевам дека ќе ви кажува слатки работи како што тоа дека нашол мал сладок италијански ресторан зад аголот и ќе го бакнува вашиот нос пред да ве заврти на улица. Се надевам дека кога ќе го замолиш да оди со вас на прошетка среде ноќ, нема да се жали дека е премногу студено иако може да ја видите кондензацијата на здивот на полноќниот воздух, се надевам дека ќе се чувствувате топло. Се надевам дека старите дами ќе се насмевнуваат кога ќе ве видат како чекорите заедно, рака под рака, по тротоарот и се надевам дека и вие се насмевнувате.

Кога шепоти колку те сака, се надевам дека чувствуваш како срцето ти чука толку брзо што се плашиш дека никогаш нема да се опоравиш. Се надевам дека ќе остане и ќе направи да се чувствуваш важна, дека го сака секој дел од ова и не се плаши да го признае тоа. Се надевам дека ќе најде зборови што те допираат таму каде што неговите прсти не можат и знае како да ти ја повлече косата кога се чувствуваш електрично, но исто така знае да ти ја држи душата кога си кревка како стакло. И, се надевам дека ќе пронајдете некој што ќе ве праша пред да ве бакне, не затоа што му треба дозвола, туку затоа што сака да виде како ти треперат колената и како ти се разделуваат усните. Се надевам дека неговите раце се совршено се обвиваат околу твојата половина кога ќе одговориш „да“ и повторно „да“, сè додека не се распаднеш во неговите раце шепотејќи „да, да, да“ и се надевам дека никогаш нема да треба да прашаш дали тој е тој затоа што одговорот ќе те гледа во лице.