Категории

Чекај го оној поради кој ќе ти светкаат искри во очите

Чекај ја личноста која има љубезни очи и нежни дланки. Такви кои прават да се чувствуваш безбедно во нивна прегратка.

Чекај ја личноста која нема да ја преиспитува твојата вредност, затоа што тие ќе те прифатат и сакаат поради сите нешта кои што си дури и оние лошите.
Чекај ја личноста која ќе направи да ти светкаат искри во очите кога ќе ја видиш пред твојата врата.
Чекај ја личноста која ќе те поддржува дури и кога сиот свет ќе го сврти својот грб против тебе.
Чекај ја личноста која ќе те одведе во библиотека на првиот состанок затоа што знае колку сакаш да читаш и колку се губиш себеси во книгите.

Чекај ја личноста која има љубезни очи и нежни дланки. Такви кои прават да се чувствуваш безбедно во нивна прегратка.
Чекај ја личноста со која ќе пееш песни во кола во 1 часот наутро.
Чекај ја личноста покрај која ќе се чувствуваш убаво, дури и кога носиш тренерки и нема шминка.
Чекај ја личноста поради која се насмевнуваш дури и кога само ќе помислиш на неа.
Чекај ја личноста која ќе ги собере сите твои скршени парчиња и ќе ги стави на место.
Чекај ја личноста која никогаш не си помислил дека постои и ќе биде твоја.

Прегледи:
73
Објавено на:
04.09.2020