Категории

Често користите пегла за коса? Препознајте кога треба да престанете!

Како и сите козметички производи, така и пеглата за коса има рок на траење. А „играњето“ со уреди кога му изминал животниот век, може да остават последици и трајно оштетување на косата.

Оштетените грејачи секако се знак дека пеглата повеќе не треба да ја користите ако сакате да го спречите оштетувањето на косата. Ако светлото на уредот секогаш трепери, тоа е знак дека не функционира како што треба и може да дојде до оштетување поради неправилно загревање на уредот.

Често поминувате преку истите прамени на косата за да ги обликувате? Време е да инвестирате во нов уред.

Прегледи:
376
Објавено на:
11.01.2019