Категории

Читањето книги е најдобар спас за време на самоизолацијата

Многумина од нас во овие предизвикувачки мигови пронаоѓаат спас во книгите. Читањето е навика која ја усвојуваме уште од мали, а понекогаш и ненамерно ја запоставуваме. Никогаш не е доцна повторно да му се вратите на читањето, а сега кога мораме да престојуваме во затворено тогаш таа ни е единствен влез во некои други светови.

„Сите добри книги се слични по тоа што се по вистинити отколку кога навистина би се случија. Кога ќе прочитате една, ќе имате чувство дека сето тоа ви се случило вам и подоцна тоа ќе ви припаѓа само вас: добро и лошо, возхит, каење и тага, луѓето и местата, и временските прилики.“ – Ернест Хемингвеј

Ви донесуваме неколку актуелни предлози кои моментално ги обожаваме:

“Everything is Fucked: A book about Hope” – Mark Manson

“Last to die” – Tess Gerritsen

“The Night Circus” – Erin Morgenstern

“The Buddha of Suburbia” – Hanif Kureishi

Прегледи:
85
Објавено на:
27.03.2020