Категории

Чуда на природата – Неверојатни фотографии од невреме кои изгледаат нереално

Мајк Олбински е почитуван метео фотограф кој е многу посветен на својата работа. Сакајќи да го привлече вниманието на другите фотографи кои се специјализирани за прикажување бури, во 2021 година тој создаде многу интересен фото натпревар наречен Storm Photos of the Year.

Денеска, во втората година од конкурсот на овој фотограф, објавени се неговите победници за 2022. Алексис Мајјар ја доби наградата за најдобра фотографија на годината, благодарение на нејзината слика на која се гледа како гром удира во тлото на француска рамнина. Во продолжение погледнете како изгледа оваа фотографија…

Најдобрата фотографија од торнадото е направена од Еверен Окипинти, додека Ејми Хауард е избрана за апсолутна победничка на натпреварот за нејзиното портфолио од десет фотографии.

Во нашата галерија подолу можете да ги погледнете нивните и други фотографии од временски непогоди кои влегоа во потесниот избор за фото-натпреварот „Фотографии од бура на годината“.

м

Прегледи:
104
Објавено на:
10.04.2022