Категории

Чудата се остваруваат само на оние кои се борци – Затоа што среќата ги следи храбрите!

Најдобрите работи во животот се случуваат кога ќе престанете да чекате. Тогаш ќе се појават нови можности, околности, и надеж. Започни да живееш и да уживаш во моментот што го имаш, има нешто толку посебно во тоа, и доволно е. Со само малку вера, утре ќе почнете одново. Затоа што луѓето со вера тешко се поразуваат. Тие гледаат подалеку од поразот. Тие се смеат дури и кога им е тешко. Тие се надеваат и кога работите ќе тргнат наопаку. И тие не го прават тоа затоа што се луди, туку затоа што се борци. Затоа што веруваат во чуда.

Можеби денес на своја кожа почувствувавте какви луѓе можам да бидат. Сепак, не плашете се да му простите на оној што ве повредил. Случајно или намерно, животот е премногу краток за да измислите одмазда и да се вртите во вашиот маѓепсан круг. Излезете! Има многу убави работи кои сè уште можете да ги видите и доживеете. Тие ќе ве излечат. А животот секогаш се грижи другите работи да си дојдат на свое место. Тој секогаш го прави тоа. Сте преживеале многу бури надвор, ќе ги преживеете оние внатре. Малку по малку, секој ден, на крајот се ќе биде добро!

Прегледи:
196
Објавено на:
02.02.2022