Категории

Чудесиите на архитектурата, археологијата и историјата на уметноста

Низ сиве овие години, откако ние како луѓе постоиме, сме создале навистина импресивни работи на оваа планета.

Погледнете неколку од човечките креации коишто несомнено ќе Ве импресионираат и остават без зборови:

1. Овој замок во Индија е најголемото монолитно парче уметност во светот:

2. Замок којшто датира од 13 век:

3. Готска катедрала во Англија којашто датира од 11 век:

4. Астрономски часовник во Прага од 1410 година:

Прегледи:
219
Објавено на:
14.04.2023