Категории

Чудни, смешни и бизарни суштества коишто се наоѓаат на планетата

Одите по шумските патеки, им се восхитувате на редовите дрвја околу Вас. Свеж воздух, чрчорење на птиците, крцкање на паднатите лисја… Едноставно рај! И наеднаш погледнувате наоколу и се прашувате… Што по ѓаволите е тоа?

Факт е дека мајка природа создава плејада  на разновидни живи суштества, но има такви кои се претерано чудни. Еве некои од нив:

1. Застрашувачка гасеница – една од најотровните гасеници во Северна Америка.

2. Дамбо Октопод – Името Дамбо потекнува од неговата сличност со ликот од филмот „Дамбо“ на Дизни од 1941 година. Живее од 3 до 5 години.

3. Речната желка Мери – Австралиски вид коијшто се издвоил од останатите. Во својата клоака има посебни органи коишто придонесуваат за црпење кислород од водата така што може да опстане под вода 3 дена.

4. Лилјак – Црвената уста служи за привлекување на плен. Може да се најде во Коста Рика.

Прегледи:
114
Објавено на:
29.11.2022