#CoronaArt: Пандемијата како инспирација за уметниците

Уметниците ширум светот се соединија да дадат поддршка со меѓусебно споделување на своите дела.

Овие мигови кога сме принудени времето да го поминуваме дома, послужија како одлична инспирација за уметниците ширум светот да создадат креативни дела.
#CoronaArt е популарниот хаштаг кој се шири на друштвените мрежи под кој уметниците од ширум светот ги споделуваат своите уметнички слики. Во овој период тие се вистинска позитива за нас па одлучивме да ви претставиме некои од оние кои ни привлекоа посебно внимание.

 
Коментари

[fbcomments]