Категории

Да бидеш добра личност не значи да дозволуваш да се однесуваат со тебе како со крпа

Да бидеш добра личност не значи дека константно мора да прифаќаш се и сешто и на се да одговараш со „Да“. 

Да бидеш добра личност не значи дека константно мора да прифаќаш се и сешто и на се да одговараш со „Да“.

Да бидеш добра личност нема никаква врска со тоа колку си подготвен да страдаш за другите. Ти можеш да бидеш добра личеност и да кажеш „Не. Немам време нити енергија да ти помогнам со тоа“. Ти можеш да бидеш добра личност и да кажеш „Не, едноставно не ми се допаѓа.“

Ти можеш да бидеш добра личност и да не се сложуваш со нечии ставови. Да бидеш добра личност значи да се однесуваш спрема другите со љубезност и почит, а не да дозволуваш да се однесуваат со тебе како со крпа.