Категории

Да бидеш храбар, значи понекогаш да не си и да не се срамиш да го признаеш тоа

Значи да бидеш искрен спрема себеси и да не се лажеш кога нештата не се добри..

Да бидеш силен не значи да ја сокриваш твојата болка. Не значи да заборавиш на помошта и на тоа што си страдал. Не значи да одбиваш да ја покажеш својата тага и ранливост.

И не значи да ги носиш сите бремиња на животот.
Да бидеш силен значи да одибваш да ги толерираш луѓето и нештата кои ја повредуваат твојата душа. Значи да се грижиш за себеси и да се чуваш понастрана од сето она кое ти предизвикува болка.

Значи да се однесуваш спрема себеси со љубезност и нежност, и да одбиваш се што не ти го нуди она кое го заслужуваш.
Значи да бараш помош кога мислиш дека не можеш да го носиш сам сиот товар.

Значи да бидеш искрен спрема себеси и да не се лажеш кога нештата не се добри, да поставиш граници и да не дозволиш никој да ги премине. Да бидеш храбар, значи понекогаш да не си.

Прегледи:
339
Објавено на:
21.08.2020